Sladko

Gero Angleitner

Kuhinjski mlinček

Material:
Les, Kovina
Opis:

Cilindrasta oblika z dekorativnimi utori

Velikost:
Cca 20 cm višine, premer 12 cm
Starost:
100 let
Način pridobitve:
V družinski lasti
Lastnik predmeta, starost in naslov:
Gero Angleitner
, 49,
Maribor
Datum izpolnitve:
4. 1. 2021
Zgodba:

Zbiranje starin v družinski Angleitner ima dolgoletno tradicijo. Mlinček, ki je na sliki je ena izmed njih. Lepo vzdrževan in ohranjen je še vedno v uporabi.

Gero Angleitner

Kuhinjski mlinček

Material:
Les, Kovina
Opis:

Cilindrasta oblika z dekorativnimi utori

Velikost:
Cca 20 cm višine, premer 12 cm
Starost:
100 let
Način pridobitve:
V družinski lasti
Lastnik predmeta, starost in naslov:
Gero Angleitner
, 49,
Maribor
Datum izpolnitve:
4. 1. 2021
Zgodba:

Zbiranje starin v družinski Angleitner ima dolgoletno tradicijo. Mlinček, ki je na sliki je ena izmed njih. Lepo vzdrževan in ohranjen je še vedno v uporabi.

Vabimo vas, da v Muzej okusov prikličete muze tako, da razmišljate o okusih v svojem življenju – pri mizi in stran od nje; in se spomnite trenutkov, ki jih povezujete z določenim okusom.

Barve

Okusi v korelaciji z barvami v sebi nosijo neko logiko bipolarnosti v smislu, da so polarizirani na nasprotja. Tako je sladko v korelaciji s slanim, kislo z grenkim in umami s kokumi.

 

dr. h. c. Vojko Pogačar, akademski slikar

Glasba

Najprej smo določili inštrumente: za »slano« kitaro (Astrid Kukovič), za »grenko« klavir (Sašo Vollmaier), za »kislo« harmoniko (Dominik Cvitanič), za »pekoče« violino (Andreja Klinc) in za »sladko« flavto (Asja Grauf). Melodije so nastajale spontano. »Grenke« improvizacije so nizke in legato, »slane« bolj odločne, artikulirane, »kisle« visoke in disonantne, »sladke« pa soglasne, počasne in mehke.

 

Asja Grauf, profesorica flavte

O MUZEJU OKUSOV

Pomembno poslanstvo sodobnih muzejev je povezovanje preteklosti s sodobnostjo, izvajanje novih pristopov za kultivacijo novih generacij in delovanje v prid kulture in družbe nasploh. Vabimo vas k branju osebnih zgodb ljudi, ki so prispevali svoje predmete za Muzej okusov, hkrati pa naj bo to povabilo, da pri projektu sodelujete tudi sami.